Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 15 1 juni 2017
Van de directeur
 

De kinderen van groep 8 hebben in april de IEP eindtoets gemaakt. In deze nieuwsbrief leest u wat het schoolresultaat was. Alle groep 8 kinderen hebben inmiddels hun advies gekregen en zich aangemeld op een nieuwe school.
Eind maart hebben wij een auditteam op bezoek gehad. Hieronder een kort verslagje.
Verder in deze nieuwsbrief een herhaalde oproep van de schoolraad voor een nieuwe penningmeester en de vraag om de enquête communicatie in te vullen. Ook is er een oproep voor hulpouders op de sportdag en een verslagje van de bijeenkomst met ouders van dyslectische kinderen over leesmotivatie.

Fijn weekend!

Marjo Fokkema

 
Direct naar: Schoolnieuws | Activiteiten | Terugblik | Mededelingen | SKOS
 
Schoolnieuws
 
 
Bezoek auditteam
 
Op 30 maart jl. bracht een auditteam een bezoek aan onze school. Het doel van audits is om de systematische kwaliteitszorg in de Salomo-scholen te versterken.  Een beknopte terugkoppeling van het auditteam:
 
lees meer
 
 
Resultaten Eindtoets schooljaar 2016-2017
 
In het reguliere basisonderwijs zijn scholen verplicht een eindtoets af te nemen. Alle leerlingen van groep acht maken de toets. Deze eindtoets meet de kennis die leerlingen hebben van taal en rekenen. 
 
lees meer
 
 
Voorlopig adviesgesprekken groepen 7
 
De voorlopig adviesgesprekken zullen vanaf dit jaar plaatsvinden aan het einde van groep 7, voorheen was dit begin groep 8.

De leerlingen van de groepen 7 krijgen daarom hun rapport al mee op vrijdag 23 juni. In de rapportmap vindt u ook:

• Een uitdraai van het uitstroomprofiel van Cito rekenen en begrijpend lezen.
• Een overzicht van de gesprekslijn.
• Een uitleg over de totstandkoming van het (voorlopig) advies.

We vragen u deze bijlagen voorafgaand aan het gesprek goed door te nemen.

De gesprekken vinden plaats tussen 27 juni en 4 juli, samen met de groepsleerkracht, ouders en het kind. Inschrijven kan via de website van 2 t/m 12 juni. Daarna is de inschrijftermijn verlopen. Het is niet mogelijk om onderling te ruilen van datum of tijd. 

Met vriendelijke groeten,

De leerkrachten van de groepen 7
 
 
 
Samenstellen groepen 3 schooljaar 2017-2018
 
In deze periode werken groepsleerkrachten, intern begeleider, bouwcoördinator en vakleerkracht gymnastiek aan het samenstellen van de nieuwe groepen 3.  
 
lees meer
 
 
Aanmelden broertjes/zusjes
 
Graag maken wij u er nogmaals op attent dat jongere broertjes en/of zusjes van onze leerlingen ver voor hun tweede verjaardag aangemeld dienen te worden school zodat we een plekje kunnen reserveren. Na hun tweede verjaardag kunnen we dat niet meer garanderen. 
 
 
 
Afscheid oudste kleuters
 
Na de zomervakantie gaan onze oudste kleuters naar groep 3.
Natuurlijk willen wij feestelijk afscheid van ze nemen!  
 
lees meer
 
 
Enquête over communicatie op de Ark
 
Graag nodigen we u uit voor een enquête waarmee we inventariseren wat uw voorkeuren zijn en wat we kunnen verbeteren aan de communicatie op de Ark. Doe de enquête
 
 
 
 
Kleuterfietsjes
 
Er staan steeds vaker fietsjes van kleuters zonder fietskaart in het fietsenrek op het plein. Vanwege de beperkte plekken kan dit niet. Kleuterfietsen moeten thuis blijven. 
 
 
 
Sportnieuws
 
De sportdagen voor de groepen 3-4-5 en 6-7-8 beginnen dichterbij te komen… tijd voor een oproep voor enthousiaste ouders die ons daarbij willen helpen!  
 
lees meer
 
 
Vaders en moeders opgelet: wie wil de kas beheren?
 
De Schoolraad is de groep ouders die samen met het team van de Ark de speciale activiteiten organiseert. Deze activiteiten worden betaald uit de vrijwillige bijdragen voor activiteiten en cultuur. Eén van onze twee penningmeesters wil graag het stokje doorgeven. Vind jij het leuk om een paar uur per maand te besteden aan de schoolraadfinancien? Meld je dan!  
 
lees meer
 
 
Haarlemse Ark-kampioenen stranden in de regiofinale schoolvoetbal
 

Misschien is het u ontgaan maar 12 april zijn de meisjes van groep 7 en 8 Haarlems schoolvoetbalkampioen geworden. Na een aantal groepsrondes speelden ze de finale tegen de Beatrixschool en wonnen met 1-0! Een prachtige prestatie want er deden meer dan 30 scholen mee.  

 
lees meer
 
 
Fotospeurtocht door Haarlem
 

Gewapend met een blad met daarop 54 fotootjes liepen de kinderen van de groepen 3 deze week door de stad. We verzamelden op de Grote Markt bij het stadhuis. Steeds vertrok er een groepje van 5 kinderen onder begeleiding van een ouder, om de weg door Haarlem aan de hand van plaatjes, te vinden.

 
lees meer
 
 
Gevonden voorwerpen
 
Na de Arkdag zijn er nog skipakken en heel wat schalen blijven liggen op school. Komt u kijken of er nog iets van u bij zit? De spullen liggen bij de kinderkeuken. 
 
 
 
Van boekenstruisvogel naar boekenwurm
 
Tips voor de leesmotivatie
Vijftien ouders woonden maandag 22 mei de bijeenkomst over leesmotivatie bij. Suzanne de Haas, leesconsulent op basisscholen, gaf verschillende adviezen om het lezen thuis te stimuleren. 
 
lees meer
 
 
Informatie over hoofdluis
 
Vijftien procent van de basisschoolkinderen krijgt hoofdluis. Er bestaat een grote kans dat uw kind er ook mee te maken krijgt. Meerdere malen per jaar wordt bij kinderen op school hoofdluis geconstateerd. Om verdere verspreiding te voorkomen, volgt hierbij informatie over preventie en behandeling.  
 
lees meer
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.