Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 3 13 oktober 2016
Van de directeur
 

Volgende week is het herfstvakantie, de eerste periode zit er al weer op. Er is hard gewerkt door kinderen en leerkrachten. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de startgesprekken. De eerste reacties zijn heel positief. Binnenkort gaan we met de Klankbordgroep evalueren.
Na de vakantie is het ook mogelijk om een afspraak te maken met een vakleerkracht gym of handvaardigheid. U kunt in deze nieuwsbrief lezen hoe dat gaat.
Vorig schooljaar is door een werkgroep voor groep 1 tot en met 8 een leerlijn Mediawijsheid ontwikkeld. Vanaf de week van de Mediawijsheid zal in alle groepen met deze methode worden gewerkt. Op een studiemiddag hebben de leerkrachten kennis gemaakt met de lessen. In november zullen we u meer vertellen over deze methode.
Maandag 24 oktober zijn de kinderen nog vrij. Alle Salomoscholen hebben op deze dag een studiedag die in het teken staat van Brede ontwikkeling van kinderen.
Ik wens iedereen een heel fijne herfstvakantie en tot dinsdag 25 oktober 2016.        

Marjo Fokkema

 
 
Schoolnieuws
 
 
In gesprek met de vakleerkracht
De meeste startgesprekken zitten er op! Een nieuwe manier van gesprekken tussen leerling, ouder én kind. Ook nieuw dit schooljaar is de mogelijkheid om met de vakleerkracht in gesprek te gaan. Die mogelijkheid was er eigenlijk altijd al, maar nu maken we daar ook ‘echte’ momenten voor net zoals de startgesprekken met de groepsleerkracht. Binnenkort is hiervan de eerste ronde…
Op school werken meester Niek en juf Lisanne als vakleerkracht Bewegingsonderwijs (gymleerkracht in de volksmond), en juf Nicole als vakleerkracht Handenarbeid. Vindt u het leuk, interessant, boeiend om eens in gesprek te gaan met één van onze vakleerkrachten? Of heeft u een specifieke vraag over het vak? Stuur dan gerust een e-mail om een afspraak te maken. Soms nodigen de vakleerkrachten u uit voor een gesprek. In sommige gevallen bij Rots en Water-training of MRT bijvoorbeeld.
Wie weet tot ziens!
Groet, Lisanne, Nicole, Niek
lisanne.bouten@ark-haarlem.nl
nicole.hillmann@ark-haarlem.nl
niek.tammer@ark-haarlem.nl
 
 
 
Van Ark naar de middelbare
 
In de groepen acht staat de komende periode in het teken van het vinden van een passende plek op de middelbare school. Na de herfstvakantie krijgen de kinderen een brugboek met alle benodigde informatie om hen hierbij te helpen. Het maken van een top vijf van scholen is een lastige klus. We merken dat veel kinderen en ouders al in groep zeven enkele scholen willen bekijken. Deze kinderen krijgen geen brugboek. Op onze site hebben we een pagina gemaakt waar we u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs.
 
Lees meer
 
 
Terugblik
 
 
Ik in groep 3
 

Dat is niet alleen ons thema in groep 3, maar aan de orde van iedere dag. Want het is wennen in groep 3! Een eigen tafeltje is leuk, maar als je er een groot deel van de dag achter moet zitten, wordt hij soms wat vervelend (het tafeltje dan). En moeilijke werkjes zijn stoer, maar een groot deel van de dag moeilijke werkjes maken, is best vermoeiend. En al die nieuwe gezichten, nieuwe geluiden en nieuwe juffen! Langzamerhand begint het een beetje te wennen. En ontdekken we dat we wellicht niet meer de hele dag door mogen spelen, maar dat er weer veel nieuwe en leuke activiteiten ook in groep 3 zijn. Zo ook thematijd, dat hebben we twee keer per week. We werken weer net als in groep 1-2 met een keuzebord. Eén keer in de week doen we een verplichte activiteit, de andere keer in de week mogen we vrij kiezen (uit activiteiten die we zelf hebben mogen bedenken!). We doen binnen dit thema gezelschapsspelletjes, mogen op de computer of op het digibord, we mogen bouwen met Kapla en clix, gewoon lekker tekenen of heerlijk een boekje of een stripje lezen. De verplichte activiteiten voelen niet zo ‘verplicht’; we maken Zoem, onze leesbij, kleien een echte knikkerbaan, waar we vervolgens met een rietje een knikker doorheen moeten blazen, of we mogen in de spelhoek, waar binnen dit thema schooltje of politiebureau in gespeeld wordt (keuze van de kinderen). En op deze manier maken we nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en maken we spelenderwijs kennis met het leven na groep 1-2. Na de herfstvakantie mogen we ons zelf ook nog presenteren voor onze groep. Gewoon iets vertellen over onszelf en over iets wat we leuk vinden om te doen. Dat is best spannend, maar de juffen hebben het ook gedaan. We waren toen met alle groep 3 kinderen in de speelzaal. Juf Gerrie vertelde toen zonder woorden dat ze van wandelen met de hond houdt, de fiets van juf Leontien heeft een naam en juf Thea houdt erg van zingen. Kortom: ‘ik in groep 3’ dat is best even wennen, maar het wordt vast een gezellig en leuk jaar.
Groetjes van alle kinderen en juffen van de groepen 3


 
 
 
Mededelingen
 
 
Beleef 14 oktober van 16.00 - 18.00 uur de Kweektuin met duurzame route
 
De Haarlemmer Kweektuin maakt duurzaam behapbaar en leuk. Want ja, glas moet in de glasbak. Blik en drankenkartons gooi je bij het plastic. En eigenlijk wil je veel meer. Zonnepanelen bijvoorbeeld, of biologisch eten. Maar: waar begin je en hoe, want er moet al zo veel. Zin om inspiratie op te doen? Kom vrijdag 14 oktober tussen 16.00 – 18.00 uur naar de Haarlemmer Kweektuin. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema opent daar het duurzaamheidsloket.
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.