Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 4 10 november 2016
Van de directeur
 

Dit schooljaar zijn we gestart met een doorgaande lijn Mediawijsheid. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat dat inhoudt. Maandagavond komt de Klankbordgroep Ouderbetrokkenheid 3.0 bij elkaar. Hierin zijn ouders en leerkrachten vertegenwoordigd, zij zullen de startgesprekken evalueren. Hoe heeft iedereen het gesprek beleefd en wat heeft het opgeleverd? De kinderen van de kindercommissie hebben in hun klas een onderzoekje gedaan over het startgesprek. In een volgende nieuwsbrief zullen we u verder informeren over deze evaluatie.
U kunt zich weer inschrijven voor de Openbare muzieklessen van de groepen 1 t/m 4, in de week van 21 november.
Deze week is het Sint Maarten, een moment dat altijd een feestelijke periode inluidt. De voorbereiding van Sint en Kerst zijn al in volle gang. Wat de Zwarte Pieten discussie betreft volgen wij het bestuurlijke kader, waarbij het uitgangspunt is dat de aspecten van het discriminerende karakter van het Sinterklaasfeest worden aangepast. Een gezellig 11 november toegewenst! 
Marjo Fokkema

 
 
Schoolnieuws
 
 
Ouderbijdrage
 
Het basisonderwijs in Nederland is weliswaar volledig gesubsidieerd, maar toch vragen wij u om een vrijwillige ouderbijdrage. Daarmee bekostigen we activiteiten die sfeer- en kwaliteit verhogend zijn voor uw kind en school en waarvoor de school geen geld krijgt van de overheid.
 
lees meer
 
 
Activiteiten
 
 
Sint op bezoek bij De Ark
 

Nog even en het is alweer zo ver, dan komt Sinterklaas een bezoek brengen aan de Ark. Het Sinterklaasfeest is op maandag 5 december. De schooltijden zijn op deze dag net als elke andere maandag. Alle leerlingen, dus groepen 1 tot en met 8, mogen op donderdag 24 november hun schoen zetten.

 
lees meer
 
 
Basketballen voor de kinderen van de groepen 7 en 8
 
Op woensdagmiddag 16 november is er weer een schoolbasketbaltoernooi in de OG sporthal.
Natuurlijk gaan wij in de les nog een keer oefenen met het basketbal en proberen we met de kinderen die meedoen met het toernooi een keer te trainen. Vind je het leuk om mee te doen op 16 november?
 
lees meer
 
 
Naar het voortgezet onderwijs met dyslexie
 
Het kiezen van een school voor voortgezet onderwijs voor je kind is nooit eenvoudig, maar wanneer je kind dyslexie heeft is het nog lastiger. Dinsdag 15 november geeft Beatrijs Brand, dyslexiespecialist en GZ-psycholoog handreikingen hoe te komen tot een keuze. Deze informatieavond is voor ouders van kinderen met dyslexie in groep 7 en 8.
 
lees meer
 
 
Terugblik
 
 
Studiemiddag ICT in het teken van mediawijsheid
 
Dit schooljaar starten we op de Ark met het nationaal mediapaspoort, een doorgaande leerlijn mediawijsheid vanaf groep 1 t/m 8. Misschien vraagt u zich af waarom we al in groep 1-2 hiermee starten.
 
lees meer
 
 
DVD Alice in Wonderland
 
Het is alweer even geleden, maar de musical Alice in Wonderland heeft eind vorige schooljaar op iedereen een onuitwisbare indruk gemaakt. Wat was het een spektakel en de kinderen schitterden in hun rol. Tijdens de zaterdagvoorstelling is de complete musical gefilmd door een opa. Hij heeft een mooie video samengesteld en kan deze voor 5 euro aanleveren op DVD.
 
lees meer
 
 
Opbrengst kinderboekenweek
 
Er zijn weer veel boeken met de schoolbon gekocht tijdens de Kinderboekenweek bij de Kennemer Boekhandel.
De opbrengst is € 230,-. Voor dat bedrag mag de school nieuwe boeken aanschaffen. We gaan op zoek naar leuke, spannende, inspirerende en informatieve boeken om de kinderen te motiveren te lezen.
Schoolraad bedankt voor de mooi ingerichte boekentafel tijdens de Kinderboekenweek!           
 
 
 
Gevonden voorwerpen
 
De bakken met gevonden voorwerpen zitten al weer aardig vol. Wilt u uw kind vragen om te kijken of er iets van hem/haar bij zit? Volgende week gaat het naar een goed doel.           
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.