Als u in deze nieuwsbrief geen afbeeldingen ziet, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF 5 24 november 2016
Van de directeur
 

Er is een gezellige spanning voelbaar in de school; komt er weer een brief van de Paprika Piet? Wanneer mogen we onze schoen zetten en wie maakt voor mij een surprise? We kijken uit naar het Sinterklaasfeest op 5 december!
Deze week is er ook veel aandacht voor Mediawijsheid, in alle groepen worden lessen aangeboden. Op de groepspagina van de klas leest u daar meer over.
In deze nieuwsbrief informatie over de Arkdag op 13 mei 2017. Het belooft een geweldig leuke dag te worden waarbij we veel hulp kunnen gebruiken van ouders. Hieronder een oproepje welke hulp welkom is. Dus hebt u tijd om mee te werken aan deze dag, uw hulp en inzet is heel welkom.
Ook in deze nieuwsbrief een korte evaluatie van de startgesprekken zoals besproken in de Klankbordgroep. In de periode tot februari kunt u, indien wenselijk, een gesprek aanvragen met de leerkracht. In februari/maart staan weer gesprekken gepland met alle ouders en kinderen.
Volgende week ontvangt u een extra nieuwsbrief met informatie over de kerstviering op donderdag 22 december.
Maandag is de voorleeswedstrijd gestart in de bovenbouw, succes allemaal! En hoe leer je een goede boksprong in de gymles? Door een filmpje te zien van de je eigen sprong! Dat is leerzaam en leuk!
Marjo Fokkema

 
 
 
 
 
 
Schoolnieuws
 
 
Reis om de wereld op de Arkdag
 
Wie op zaterdag 13 mei 2017 de school binnenstapt, zal naar onbekende oorden afreizen. We vieren dan van 12:00 tot 17:00 uur de Arkdag, een cultureel evenement voor alle kinderen, hun ouders en het personeel van de school. Het thema van de Arkdag is ‘Reis om de wereld’. Er is van alles te beleven, te zien en te doen.
 
lees meer
 
 
Terugblik
 
 
Evaluatie startgesprekken
 
De Klankbordgroep Ouderbetrokkenheid 3.0 heeft onlangs de startgesprekken geëvalueerd: wat heeft het startgesprek opgeleverd en wat kan volgende keer beter?
 
lees meer
 
 
Digi-gymles? Videotraining!
 

Geregeld proberen we iets uit en zoeken we naar vernieuwing en uitdaging. Een nieuw tikspel bij de kleuters, net even anders klimmen en klauteren bij de groepen 3/4, een andere spelvorm van voetbal in groep 5/6, ik noem maar wat. En zo ook in de bovenbouw.

 
lees meer
 
 
Spannende finale voorleeswedstrijd
 
Muisstil luisteren de leerlingen uit groep 7 en 8 naar hun klasgenoten. Ogen dicht en het is net alsof je in het verhaal zit. Zo mooi lezen de finalisten van de voorleeswedstrijd voor uit hun zelfgekozen boek. Een onmogelijke opgave voor de jury, die uit deze talenten een winnaar moet kiezen.
 
lees meer
 
 
Mededelingen
 
 
GGD Nieuwsflits Zindelijkheid
 
Weet u dat bedplassen veel voorkomt bij kinderen. Zeker één op de 6 kinderen van 6 jaar is ’s nachts nog niet droog. Bij kinderen van 9 jaar geldt dat voor één op de 15 kinderen. Bedplassen kan voor zowel ouders of verzorgers als voor het kind vervelend zijn. Gelukkig is er wat aan te doen
 
lees meer
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan hier om u af te melden.